Sivu 3/3

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 12 Maalis 2021, 17:28
Kirjoittaja matti_vuorio
nipaka kirjoitti:
09 Maalis 2021, 14:23
Söin Burger Kingin evästä 3 kertaa yhdellä käynnillä. Ensimmäisen, viimeisen ja ainoan.
Sämpylä tihkui rasvaa, eikä koko eväässä ollut minkäänlaista makua. Keikan kruunasi myyjä joka puhui piipittävällä äänellä niin npeasti etten saanut mitään selvää.
Kai tätiä kiukutti se etten osannut käyttäytyä oikein. Olisi pitänyt tilata ja maksaa itse etukäteen.
Miksi ihmiset tyytyvät tällaiseen surkeuteen? Jo tilausta odotellessani mietin että yhdellä lisä€:llä olisin saanut Mäntsälän parasta pizzaa. Siitä olisi saanut 2 ateriaa. Nyt rasvapallosta lensi puolet roskiin.
Burger Kingin evästä tuli testattua vuosien tauon jälkeen tuossa helmikuulla, kun Kaakkurista bongasin drive-in kaistan. Samat havainnot, että VMP. Jos jätetään ravintolahampurilaiset pois laskuista, niin mielestäni järjestys on: ABC->Hesburger->Mäkkäri->BK. Tosin mäkkäriä on testattu viimeksi vuonna 2003, enkä aijo hyvää putkea katkaista.

Hard Rock Cafe -tyyppisiä purilaisia löytyy monestakin ravintolasta ja mielestäni tähän tyyliin valmistetut ovat parhaita. Haukiputaalla oleva Ravintola Pirtti on tarjoillut tähän saakka parhaan.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 12 Maalis 2021, 17:53
Kirjoittaja Vittorio Jano
Ketjuista paras on kyllä Friends & Burgers.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 12 Maalis 2021, 19:24
Kirjoittaja matti_vuorio
Ei F&B eväässä vikaa ole, mutta koska ne yrittää tehdä laatua, niin laskisin ne tuohon ravintola -kategoriaan. Hampurilais paikat voi jakaa mielestäni kahteen leiriin. Mäkkäri-konseptin kopiointi, eli tasalaatuista mössöä halvalla. Sitte on ravintola-konsepti riippumatta onko ketju vai ei. Tähtäin on tehdä hyviä purilaisia hyvistä raaka-aineista ja hinta ei ole niin tärkeä seikka asiakaskunnalle.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 12 Maalis 2021, 21:32
Kirjoittaja Mikkeller
F&B on rualtaan omassa genressään laatua, mutta koska käytössä on vilkkuva kiekkosysteemi (asiakas toimii itselleen asiakaspalvelijana), en niputtaisi tuota ketjua millään lailla ravintoloiden kanssa samaan kategoriaan.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 13 Maalis 2021, 12:36
Kirjoittaja Björn Contio
Onhan noita burgerpaikkoja, esim Bembölen Burger Grill. On muuten big fat tavaraa tarjolla, 3€ ei riitä satsiin.
Kokemus 3v takaa.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 15 Maalis 2021, 08:57
Kirjoittaja eicas
Mäkkärin jotkut kampanja-burgerit yltävät melko korkealle. Peruslista taas on vähän sellaista, että kelpaa lähinnä pilkun jälkeen syötäväksi.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 15 Maalis 2021, 09:26
Kirjoittaja Björn Contio
Ylen aamu: Elintarvikepetokset kasvava ongelma
https://areena.yle.fi/1-50786921

Mafiakin mukana bisneksessä

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 16 Maalis 2021, 00:15
Kirjoittaja Aquatica
BK:n eväät on listasta mainituista ehdottomasti parhaimmistoa. Mäkkäriä ja Heseä ei voi sietää.
Mäkkärillä saa esanssin makuista paperia.
Hesessä saa majoneesia. Ei mitään muuta...
Ravintolta-tasoiset evästykset on sitten ihan oma juttunsa, mm. Naughty Brgr, Social Burgerjoint ja vastaavat toimii. Nuo on kaikki kuitenkin sellaisia kepeitä ravintolatyylistä, koska en harrasta ravintoloita (ensinnäkin: ei ole köyhän paikka maksaa jostain hemmetin syötävästä kuuttakymppiä, jolla elää melkein kuukauden ja toisekseen; jos maksaisin kuuskymppiä ruoasta niin saisin kyllä aika paljon parempaa itse tehtynä. Ja en osaa edes tehdä ruokaa.)

ABC:n bursan olen kerran syönyt - enkä tajua, mikä siinä muka on hyvää. Onko muuttunut viidessä vuodessa niin paljon, että kannattaa se parikymppiä maksaa pahasta mielestä?

Mainittakoon, että pari vuotta on jäänyt murhat pääosin tiskille, mutta toisinaan niitä kokeilee. BK:n rillatut piffit on rasvaa tiriseviä jenkkiperkeleitä, mitä esittävätkin. Sen sijaan mm. halloumi on muchos buenos.

Vielä kun kaikki ruokapaikat käyttäisi vähemmän suolaa :silly: vaikka eihän sitä voi odottaa, koska ilman/vähemmällä suolalla pitäisi osata maustaakin se syötävä.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 18 Maalis 2021, 12:54
Kirjoittaja Björn Contio
Kovaa käyttöä, joten "puhdistin" hiiliteräspannun.

Ohje verkosta:
Ainesosat
125 ml etikkaa
250 ml puhdasta vettä
2 rkl ruokasoodaa

Käyttöohjeet:
Kaada ensimmäiseksi etikka pinttyneelle (oma korjaus) pannulle.
Lisää sitten etikan sekaan vesi ja anna seoksen kiehua.
Tämän jälkeen poista pannu liedeltä ja sekoita joukkoon ruokasooda.
Pese sitten pannu sienellä tai pesuharjalla ja huuhtele huolellisesti.

Toimii, mutta 'poltettua rasvaa' irtoaa reilusti pannun pinnasta.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 18 Maalis 2021, 12:57
Kirjoittaja A Bart
Meillä meni kyllä tuo rasvapoltto jotenkin vituiksi, mutta pitää koittaa uudelleen kaasugrillissä viikonloppuna.
Kaikki meinaa jäädä pannuun kiinni, alkaen rasvasta :oops:

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 18 Maalis 2021, 13:05
Kirjoittaja Björn Contio
^ Itse sössin ekan pannun ihan "tuiks". Rasvapoltto onnistuu minun kokemuksen mukaan parhaiten
todella minimalistsella rasvamäärällä, tuntuu ja näyttää ettei pannulla mitään ole.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 18 Maalis 2021, 14:15
Kirjoittaja Gasket
^ ja ^^

Itse olen juurikin grillissä jokusen pannun polttanut. Rasvaa tosiaan kerralla vain sen verta, että pinnassa sitä on. Ei mitään lätäköitä. Tämä sitten toistetaan x-kertaa. Jos laittaa kerralla paljon, niin tulee mustaa karheaa korppua joka vielä irtoaa. Eikä myöskään lämpöä ihan älyttömästi.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 20 Maalis 2021, 11:40
Kirjoittaja Björn Contio
Toisen hiiliteräspannun kanssa taas rasvapoltossa sössin, tuli hiukan tahmea pinta. En oikein tiedä mikä meni vikaan,
rasvana auringonkukkaöljy. Auringonkukkaöljyssähän on aika korkea savuamispiste. Noh, puhdistus ja pannu
tuntuis nyt hyvältä.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 21 Maalis 2021, 22:34
Kirjoittaja Dam
Välillä tulee tehtyä jotain ruokajuttuja eikä pelkästään siksi että saisi siirrettyä nälkää

Kuva

Bresaolaa piti kokeilla ja tehnyt sitä nyt muutamia kertoja. Ei niinkään se €/kg vaan nitriittisuola ja sen maku, muutenkaan niin paljoa tule suolaa käytettyä oikein missään.

Kuva

Pienen valurautaisen padan rasvaaminen ei mennyt ihan nappiin, ruokaöljyä pintaan ja uuniin lämpenemään mutta silti tuntuu jäävän turhan tiukkaan lika kiinni. Poron potkakiekot 3 kpl sinne juuri ja juuri mahtuikin creme fraichen ja suppilovahveroiden kera

Kuva

Timpanossa olisi taas voinut käyttää enemmänkin juustoa, vähän lässähti kasaan mutta maku oli kuitenkin kohdillaan. Täytynee jatkossa käyttää pienempää kakkuvuokaa, sen verran tuhtia

Kuva

Leipomistakin tulee joskus harrastettua, juustokakku on vaan niin hyvää

Kuva

Ja tietty pizzaa mikä onkin ihan mukavaa puuhaa kun on pizzakivi ja vähän parempi lapio kuin mikä kiven mukana tuli

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 22 Maalis 2021, 07:37
Kirjoittaja Vittorio Jano
Dam kirjoitti:
21 Maalis 2021, 22:34
Välillä tulee tehtyä jotain ruokajuttuja eikä pelkästään siksi että saisi siirrettyä nälkää

Loistavaa settiä!

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 22 Maalis 2021, 09:48
Kirjoittaja Björn Contio
^^ Upeita annoksia.

Kuivattua lihaa en ole syönytkään aikoihin. Oliko se niin, että tuoksu ei ole mieluisa, mutta maku on kohdallaan.
Timpano vähän tökkäsee.

E: Pitääkö pihvi maustaa ennen vai jälkeen paistamisen. Itse olen suosinut jälkeen, mutta nyt en ole varma.
Youtube nääs.

E4: Ostin maustetun takuumurean pippuripihvin, voi että oli _pashaa. Taas menin halpaan.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 26 Maalis 2021, 15:28
Kirjoittaja Björn Contio
Pannaas ruoka-asiaa. Jouduin ostamaan uuden "kattilankannen". Mukaan lähti ranskalainen lasikansi, ei paljoa maksanut - mutta.
Miksi hemmetissä erittäin hyvätasoinen lasikupu pitää pilata surkealla "nupilla". Joten palautus ja toiseen kauppaan.
Nyt on ok lasikansi nuppia myöten, osuuskaupasta.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 28 Maalis 2021, 22:10
Kirjoittaja Dam
BillJean kirjoitti:
22 Maalis 2021, 09:48
Kuivattua lihaa en ole syönytkään aikoihin. Oliko se niin, että tuoksu ei ole mieluisa, mutta maku on kohdallaan.
Timpano vähän tökkäsee.

E: Pitääkö pihvi maustaa ennen vai jälkeen paistamisen. Itse olen suosinut jälkeen, mutta nyt en ole varma.
Youtube nääs.

E4: Ostin maustetun takuumurean pippuripihvin, voi että oli _pashaa. Taas menin halpaan.
En ole montaa kertaa jääkaapissa kuivannut mutta täytynee tehdä joku kunnon teline, kuivattu ankka oli myös todella hyvää. Timpano nyt oli vähän sellainen että piti kokeilla, ei kovin äkkiä tule tehtyä toiste vaikka ihan hyvää olikin.

Pihvejä tulee itse maustettua vähän miten milloinkin, ei ikinä mitään valmiiksi maustettua jos suinkin vain mahdollista. Joskus rosmariinin oksa vasta kun pihvi pannulla, joskus vakuumissa ja jääkaapissa päivän tai pakastimessa kun ei ehdikään syömään, joskus kuivattuna pihvin päälle. Nyt tosin tuli syötyä kanaa perunoiden kera, airfryerissä oliiviöljyllä mitä maustettu taas rosmariinin oksalla ja timjamia kuivattuna päälle ja hieman parmesaanisuolaa.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 29 Maalis 2021, 11:59
Kirjoittaja Björn Contio
Dam kirjoitti:
28 Maalis 2021, 22:10
En ole montaa kertaa jääkaapissa kuivannut mutta täytynee tehdä joku kunnon teline, kuivattu ankka oli myös todella hyvää.
Jep, "ilmakuivattua" lihaa tarkoitin. Liha riiputetaan ulkona avoimessa tuuletettuvassa paikassa. Tuoksu ei minun mieleen,
mutta maku oikein hyvä.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 29 Maalis 2021, 12:03
Kirjoittaja Björn Contio
Hajusta tuli mieleen hapansilakka eli surströmming, tuo ruotsalaisten perinneherkku. Onko kukaan maistanut tai edes haistanut.
Tunnustan, että en ole edes haistanut.

Aiheesta:
https://www.youtube.com/watch?v=E0zvrML8zvc

E: ei kai enää voi ihmetellä miksi malmöössäkin mellakoidaan.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 29 Maalis 2021, 13:55
Kirjoittaja eicas
Perjantaina laitoin pizzataikinan tekeytymään ja hain uunin, tänään sitten sai lounaaksi pizzaa. Taikinan kokoa pitää vielä vähän säädellä, tällä annostuksella tuli vähän pullava. Täytteinä tässä calabrian salamia ja ndujaa.
rsz_whatsapp_image_2021-03-29_at_130944.jpg
rsz_whatsapp_image_2021-03-29_at_130944.jpg (93.67 KiB) Katsottu 5159 kertaa

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 29 Maalis 2021, 14:41
Kirjoittaja mutt
BillJean kirjoitti:
29 Maalis 2021, 12:03
Hajusta tuli mieleen hapansilakka eli surströmming, tuo ruotsalaisten perinneherkku. Onko kukaan maistanut tai edes haistanut.
Tunnustan, että en ole edes haistanut.

Aiheesta:
https://www.youtube.com/watch?v=E0zvrML8zvc

E: ei kai enää voi ihmetellä miksi malmöössäkin mellakoidaan.
En ole maistanut enkä haistanut, mutta ehkä 99% netin syöntivideoista koko homma tehdään alusta alkaen väärin, kurjuus maksimoiden. Oikea tapa:
https://www.youtube.com/watch?v=AGRyr8yIo9w
Väärä tapa:
https://www.youtube.com/watch?v=OAdZPSSiu3w
Mutta ei kai tarvitse ihmetellä, miksi Saksa ei koskaan hyökännyt Ruotsiin.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 29 Maalis 2021, 15:32
Kirjoittaja Björn Contio
^ Tuossa ns. "oikea tapa" videolla kaveri vaikuttaisi olevan joku stoner :-D

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 29 Maalis 2021, 15:55
Kirjoittaja Vittorio Jano
eicas kirjoitti:
29 Maalis 2021, 13:55
lounaaksi pizzaa
Hyvännäköinen! Oonissa paistettu?

Liki joka viikko tulee itsekin pizzaa leivottua ja vähän ajatellut Oonia toivoa synttärilahjaksi vielä ennen kesää. Pääsisi varmaan yhden levelin ylemmäs. Sikäli olen onneton leipuri, että en jaksa aineita mittailla, vaan sormituntumalla mennään. Hyvää tulee silti, vaikka itse sanonkin.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 29 Maalis 2021, 17:24
Kirjoittaja eicas
^Kyllä ja näin ensimmäisen kokeilukerran jälkeen voin suositella. Aivan kuin eri pizza verrattuna sähköuunissa tai kaasugrillissä paistettuun. Tämä tuli nyt paistettua kaasulla, mutta pääsiäisenä ajattelin kokeilla klapeilla lämmittämistä.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 29 Maalis 2021, 19:02
Kirjoittaja Vittorio Jano
Pelkkää posia noista kyllä kuullut.

Mikä malli kyseessä?

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 29 Maalis 2021, 19:23
Kirjoittaja eicas
Pro. Täällä kaupungissa naapurisopua ajatellen tulee varmaan pääasiassa paisteltua kaasulla, mutta maalla voi sitten mennä aidolla liekillä. Ja tuo 40 cm halkaisija alkaa olla jo melko kunnioitettava koko pizzalle.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 05 Helmi 2023, 17:24
Kirjoittaja atti
Onko muilla kokemusta ruuan tilaamisesta ulkomailta?

Meidän perheessä on tykästytty salaateissa Gardan alueen oliiviöljyistä. Aika mieto, pehmeä maku. Tuoteväärennökset ovat oliiviöljyssä haastavia, joten linkin takana olevalta valmistajalta ei ole tullut tilattua kuin tuon oman alueen sertillä olevaa öljyä. Edellinen vuosi oli alueella huono, jolloin tuolla sertillä varustettuja öljyjä ei löytynyt, mutta muita löytyi, jopa tuolta valmistajalta.

https://venturelli-italia.it/en/shop/ga ... o-lt-0500/

Tuli mieleen kun taas oli tavaraa tilattavana.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 05 Helmi 2023, 19:32
Kirjoittaja Vittorio Jano
Mites nää:

https://viinimestarit.com/oliivioljyt/2 ... -05-l.html
http://www.agentuurit-italia.fi/tuotteet.html

Omassa keittiössä tätä:

Kuva

Tampereen mahtavasta Culinariasta saa ainakin.

Tässä toinen, mitä uskaltaa suositella.

Kuva

Kumpikaan noista ei toki Gardan alueelta.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 06 Helmi 2023, 07:33
Kirjoittaja karila
^ ei pidä sekoittaa tähän tuotteeseen:
https://ammattilaiset.nutricia.fi/tuott ... ovalmiste/

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 06 Helmi 2023, 18:09
Kirjoittaja Vittorio Jano
karila kirjoitti:
06 Helmi 2023, 07:33
^ ei pidä sekoittaa tähän tuotteeseen:
Joo, toi on vähän eri.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 07 Helmi 2023, 06:03
Kirjoittaja atti
Vittorio Jano kirjoitti:
05 Helmi 2023, 19:32
Tampereen mahtavasta Culinariasta saa ainakin.
Sinulla on oliiviöljyissä maskuliinisemmat pullot kuin miellä. Täällä ei ole vastaavaa herkkukauppaa olemassa, joten olen päätynyt tilailemaan tuottajilta suoraan niin oliiviöljyt kuin balsamiviinietikakin. Olen huomannut että tuossa tuotteen etsimisessä on oma outo viehätyksensä.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 07 Helmi 2023, 16:19
Kirjoittaja Simulaattori
Mä opettelin simppelin roomalaismummuille kelpaavan carbonaran täältä https://youtu.be/AvO8UPbIH30

Ja voin kertoa että on muuten raivohyvää. Pecorino on suosikkijuustoni. :eggface:

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 07 Helmi 2023, 18:42
Kirjoittaja Vittorio Jano
atti kirjoitti:
07 Helmi 2023, 06:03
Täällä ei ole vastaavaa herkkukauppaa olemassa, joten olen päätynyt tilailemaan tuottajilta suoraan
No onhan se coolimpaa noin.

Balsamicoista oma suosikki lienee:

Kuva

Saa mm. tuosta samasta puodista. Nettikauppaa ei ole, mutta toimittavat kyllä postitse.

Re: Ruoan Maailma

Lähetetty: 07 Helmi 2023, 20:34
Kirjoittaja _rico
Simulaattori kirjoitti:
07 Helmi 2023, 16:19
Mä opettelin simppelin roomalaismummuille kelpaavan carbonaran täältä https://youtu.be/AvO8UPbIH30

Ja voin kertoa että on muuten raivohyvää. Pecorino on suosikkijuustoni. :eggface:
Tuli nälkä ja jouduin wolttaamaan Il Gabbianosta carbonaran..

Vincenzon opeilla on itsekin tullut useampia annoksia kokeiltua